
Ekranların ilgiyle izlenen yapımlarından "Turgay Başyayla ile Lezzetli Tavsiye" programının yeni bölümü, Denizli’nin Çameli ilçesinde çekildi. Doğal kaynakların korunarak ilçeyi büyütmeyi amaçladıklarını belirten Başkan Arslan, "Burası gerçekten bir gastronomi şehri olacak, bir turizm şehri olacak" dedi.
Türkiye’nin dört bir yanını gezerek yöresel lezzetleri ve kültürel değerleri ekranlara taşıyan Turgay Başyayla, bu kez Çameli’nin mutfak kültürünü izleyicilerle buluşturdu. Programın çekimleri, ilçenin tarihi dokusunu yansıtan Çameli Taş Konaklar’da gerçekleşti. TRT’nin lezzet programı için Çameli ilçesine yapılan çekimlerde, bölgenin tarım, turizm ve doğal güzellikleri ön plana çıkarıldı. Bölümde, coğrafi işaret tescilli Çameli Fasulyesi başta olmak üzere, ilçeye özgü birçok geleneksel yemeğin hazırlanışı ekranlara taşındı. Çameli’nin coğrafi işareti ve doğal ürünleri, özellikle ceviz ve fasulye gibi yerel lezzetler, dikkat çekti. Ayrıca programda, Çameli’nin doğal ve kültürel güzelliklerinden de söz edildi. Çameli’nde çekilen özel bölüm 26 Nisan Cumartesi günü TRT1 ekranlarında izleyiciyle buluşacak.

"Gözbebeği bir bölge"
Doğası ve gastronomisiyle ilçenin bölgede gözbebeği olduğunu belirten Turgay Başyayla, "Lezzeti Tavsiye program çekimleri için bugün Çameli’ne geldik. Çok sevdiğimiz bir ilçemiz göz kamaştırıyor. Tarımıyla, turizmiyle, temiz havasıyla, yüksek rakımdaki avantajlarıyla, en lezzetli fasulyesiyle, kanyonlarıyla, gölleriyle, alabalığıyla daha sayamadığım birçok değerli ürünü ile ve yüzdeki tebessümleri hiç dinmeyen sakinleriyle. Bizde Çameli’nde çok güzel çekimler gerçekleştiriyoruz. Bize de mihmandarlık yapan, davet eden misafirperverliği zirvede olan kıymetli başkanım Cengiz Arslan beyefendiye ve tüm ekibine çok teşekkür ediyorum. Başkanım bizler büyük keyif aldık. Tabi ki anlatmaya devam ediyoruz Çameli’yi. Çameli zaten artık çok biliniyor. Coğrafya işaret tescilli lezzetleri çok biliniyor. Doğaseverlerin, paraşütçülerin, kanyonları sevenlerin gözbebeği bir bölge. Bir de kıyılara yakınlığı var. Hemen şuradan Fethiye, Antalya’ya ulaşabiliyoruz" dedi.

Çamlıca bir gastrolobisi ve aynı zamanda bir turizm merkezi olacaktır.
Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan, bölgenin doğal zenginliklerinin korunduğu ve kontrol edilen bir büyümeye ihtiyaç olduğunu belirtti. “Efendim, tam olarak söyledikleriniz doğru. Çameli, bu bölge içinde nispeten az bulunan bazı özelliklere sahip olan özel bir yerdir. 1300 metre yüksekliği ile, soğuk rüzgarları ile, temiz sularıyla, özgün cevizleri ile, lezzetiyle bilinen fasulyeleri ile ve unutulmaz alabalıkları ile tüm tadların bulunduğu bir coğa. Size yıllardır çektiğunuz lezzet programlarına şahit olduk.Türkiye'nın tanımlamasındaki etkin rolünü fark ettik. Bu yöre üzerinde çalışmanızda bize özgü bir hassasiyet var. Buna cömertce teşekkür ederim. Ceviz üzerine derine dalıyoruz; 'Diğer bölgelerde çıkan cevizlar buradaki kadar lezzetsiz mi?' dedik. Daha önceden ekilmiş taze cevizlerden elde edilen o kuvvetli kokuyu başka hiçbir yerde denemedik. Umarım Çamelili ceviz,Türkiye'ye ve dünyanın dörtbir yanına yayılacaktır. Tatlısordu'da sunulan lezzetler önemlidir. Ancak aynı zamanda burası da gerçek anlamda bir gastro-lokasyon merkezi olacaktır, ayrıca turistik açıdan da ön plana çıkacaktır. Dünyayı yoklamadan, sularımızı tehlikeye atmaksızın, kontrollü bir biçimde gelişmeye devam edecektir. İnşallah burası zamanla harika bir yerleşime dönüşecektir.”

